Telefon: +381 60 0 404 601

Project Description

Kotao Pelsmatic 27 je proizveden u Sloveniji. Reč je o potpuno automatizovanom kotlu za centralno grejanje, koji kvalitetom zadovoljava visoke evropske standarde, a ujedno i pristupačan za svako domaćinstvo.

Pogodan je za grejanje objekata od 60 m2 do 400 m2,a uz pomoć rezervoara od 1.000 kilograma i za objekte do 600 m2, a izduvavanje dimnih gasova može biti fasadno ako ne postoji dimnjak u objektu.

Termička snaga kotla je od 8,7 kW do 30,6 kW, prilagođava se potrebi objekta za toplotom, čime je omogućena ušteda peleta. Dimenzije kotla 650/900/850 (1370) se može uporediti sa konkurentnim kotlovima na lož ulje ili čvrsto gorivo, tako da se može postaviti u svakoj kotlarnici, koja je projektovana za grejanje uljem ili gasom.

Zbog bešumnog funkcionisanja (35 DCB) (većina ostalih proizvoda uduvava vazduh u komoru što uslovljava izbacivanje pepela kada se vrata otvore), dok ovaj proizvod radi na podpritisku i pogodan je za ugradnju u sve vrste prostorija.

Jednostavan sistem za čišćenje izmenjivača toplote omogućava nam da pritiskom poluge tri puta, potpuno očistimo kotao. Kotao Waltis 27 je projektovan i izrađen od čeličnog kotlovskog lima i sadrži pet vitalnih komponenti. Maksimalna potrošnja električne energije u radu je 53 W/sat.

Kotao Pelsmatic 27 ima ugrađene 3 mere zaštite:

 

  • zaštita od kondenzacije (jako dug vek kotla): Automatika sprečava cirkulaciju vode u kotlu na niskoj temperaturi.

 

  • zaštita od nagomilavanja pepela na zidovima kotla što bi prouzrokovalo smanjenje prenosa toplote na vodu u kotlu. Automatika signalizira nagomilavanje pepela na zidove kotla.

 

  • zaštita od gubitka energije kroz dimnjak: Kada se dostigne zadata temperatura kotao se zaustavlja, i zaustavlja cirkulaciju vazduha kroz peći u dimnjak (zaustavlja ventilator) što sprečava hlađenje peći.
Termička moć 8 do 30,6 kW
Iskorišćenje Preko 90 %
Rezervoar za pelet Od 40 do 200 kg
Upotreba peleta na sat Min. 1,7kg/h Max 6,7kg/h
Odvod dimnih gasova Prečnik 100mm
Dovod vazduha Prečnik 50mm
Težina neto 220 do 240 kg
El. napajanje 220V 50 Hz
Priključak za vodu DN 25
Zapremina vode 74 litara

Preuzmite PDF: Osnovne mere – Pelsmatic27

Anketa

Koju vrstu energenta koristite za grejanje?

Pogledajte rezultate glasanja

Loading ... Loading ...

Pelet

Drveni peleti su efikasno ugljenik-neutralno gorivo – na gram ispuštenog CO 2 angažuje se jedan gram u fotosintezi, te se tako održava odnos ugljenika u prirodi. Sagorevaju tako čisto da je skoro nemoguće videti dim iz dimnjaka, a iza sebe ostavljaju oko 1% pepela.

Mejling lista

Prijava za mejling listu

Back to Top