Scroll to top
Некатегоризовано

Pellson X3


Destainstall - 19. јула 2013. - 0 comments

PellsonX3-full

Peletni kotao Pellson X3 je proizvod slovenačkog preduzeća Valtis ogrevanje d.o.o. iz Maribora i poznat je po izuzetnoj jednostavnosti pri upravljanju i održavanju. Kotao spada u noviju generaciju grejnih naprava koje kao gorivo koriste biomasu i to pelet.

Namenjen je za individualnu stambene kuće i manje poslovne objekte od 80 do 400 m² grejne površine.

Prepoznaje se po izuzetnom svojstvenom obliku, a dimenzioniranost kotla omogućava da se može montirati u vrlo maloj kotlarnici. Sa ovom vrstom kotla postižemo isti nivo ugođaja kao što smo bili navikli kod kotlova na lož ulje ili gas.

PellsonX3-dimenzije

Rad kotla je potpuno automatizovan, a elektronika omogućava upravljanje kotla, tako da spremnik vode nije potreban. Dobrom konstrukcijskom koncepcijom kotla i vrlo kvalitetnom elektronskom regulacijom, kotao dostiže više od 91 % iskorištenja. Ti rezultati se odražavaju pre svega u vrlo malim količinama pepela i niskim emisijama okolini i zdravlju štetnim primesama u dimnim gasovima, koji nastaju prilikom grejanja.

Kao domaći slovenački proizvođač želimo budućim kupcima da ponudimo kvalitetne proizvode i što je danas najbitnije – dugoročno snabdevanje kupaca uz obezbeđivanje servisnih usluga.

PellsonX3-spremnik

Nedeljni spremnik za pelet

Izolaciona obloga kotla je konstruisana tako da istovremeno predstavalja nedeljni spremnik u koji možemo nasuti do 180 kg peleta. Doziranje peleta u komori za sagorevanje vrši se potpuno automatski.  Količina peleta u nedeljnom spemniku zadovoljava gorenje i do 10 dana.
Udaljeni spremnik za pelet

Savremeno rešenje automatskog doziranja peleta iz udaljenog spremnika namenjeno je onim potrošačima koji imaju na raspolaganju dodatni prostor za postavljanje većeg spremnika. U tom slučaju nedeljni spremnik nam služi kao mesto za nameštanje dozirnog sistema i presipavanje peleta u sam dozirni sistem kotla.

Za prosečnu individualnu stambenu kuću veličine cca 180 m² stambene površine u toku sezone bi potrošili oko 4000 kg peleta, za šta je dovoljan već 7 m³ veliki spemnik.
[custom_table style=”3″]

Termička moć 7,5-25 kW
Iskorišćenje 93,7- 91,7 %
Rezervoar za pelet 180 kg
Upotreba peleta na sat od 1,8kg/h do 6,2kg/h
Prečnik dimovoda fi 80
Težina 350 kg
El. napajanje 220V 50 Hz
Priključak za vodu DN 25 / COL 1
Zapremina vode 123 litara
Dimenzije V/Š/D (cm) 1512 x 1084 x 929
Površina za grejanje od 80 m2 do 400 m2
[/custom_table] [hr] [alert type=”success”]Ugradnja i servis omogućeni su u celoj Srbiji, kao i snabdevanje peletom za sve naše kupce.[/alert] [hr]

 

Preuzmite PDF:Pellson-X3 – dimenzije kotla u 4 opcije

Related posts