Scroll to top
Некатегоризовано

Pelsmatic 27


Destainstall - 19. јула 2013. - 0 comments

Kotao Pelsmatic 27   je proizveden u Sloveniji. Reč je o potpuno automatizovanom kotlu za centralno grejanje, koji kvalitetom zadovoljava visoke evropske standarde, a ujedno i pristupačan za svako domaćinstvo.

Pogodan je za grejanje objekata od 60 m2 do 400 m2,a uz pomoć rezervoara od 1.000 kilograma i za objekte do 600 m2, a izduvavanje dimnih gasova može biti fasadno ako ne postoji dimnjak u objektu.

Termička snaga kotla je od 8,7 kW do 30,6 kW, prilagođava se potrebi objekta za toplotom, čime je omogućena ušteda peleta. Dimenzije kotla 650/900/850 (1370) se može uporediti sa konkurentnim kotlovima na lož ulje ili čvrsto gorivo, tako da se može postaviti u svakoj kotlarnici, koja je projektovana za grejanje uljem ili gasom.

Zbog bešumnog funkcionisanja (35 DCB) (većina ostalih proizvoda uduvava vazduh u komoru što uslovljava izbacivanje pepela kada se vrata otvore), dok ovaj proizvod radi na podpritisku i pogodan je za ugradnju u sve vrste prostorija.

Jednostavan sistem za čišćenje izmenjivača toplote omogućava nam da pritiskom poluge tri puta, potpuno očistimo kotao. Kotao Waltis 27 je projektovan i izrađen od čeličnog kotlovskog lima i sadrži pet vitalnih komponenti. Maksimalna potrošnja električne energije u radu je 53 W/sat.

Kotao Pelsmatic 27 ima ugrađene 3 mere zaštite:

 

  • zaštita od kondenzacije (jako dug vek kotla): Automatika sprečava cirkulaciju vode u kotlu na niskoj temperaturi.

 

  • zaštita od nagomilavanja pepela na zidovima kotla što bi prouzrokovalo smanjenje prenosa toplote na vodu u kotlu. Automatika signalizira nagomilavanje pepela na zidove kotla.

 

  • zaštita od gubitka energije kroz dimnjak: Kada se dostigne zadata temperatura kotao se zaustavlja, i zaustavlja cirkulaciju vazduha kroz peći u dimnjak (zaustavlja ventilator) što sprečava hlađenje peći.
[custom_table style=”3″]
Termička moć 8 do 30,6 kW
Iskorišćenje Preko 90 %
Rezervoar za pelet Od 40 do 200 kg
Upotreba peleta na sat Min. 1,7kg/h Max 6,7kg/h
Odvod dimnih gasova Prečnik 80mm
Dovod vazduha Prečnik 50mm
Težina neto 220 do 240 kg
El. napajanje 220V 50 Hz
Priključak za vodu DN 25
Zapremina vode 74 litara
[/custom_table] [alert type=”success”]Ugradnja i servis omogućeni su u celoj Srbiji, kao i snabdevanje peletom za sve naše kupce.[/alert]

Preuzmite PDF: Osnovne mere – Pelsmatic27

Related posts