Scroll to top

Kompaktni kondenzacioni kotao

  • Tehnologija slojevitog/laminarnog akumulacionog rezervoara
  • Snaga od 20/25/30 kW sa rezervoarom od 90/200/150 litara
  • Sve hidrauličke komponente integrisane su ispod plašta kotla
  • Visok stepan iskorišćenja, maksimalan komfor tople vode

Kompaktni kondenzacioni kotao

U sistemu ecoCOMPACT su objedinjeni kotao za grejanje i laminarni akumulacioni rezervoar, kompletno prethodno montirani i spremni za upotrebu. Zahvaljujući tehnologiji slojevitog (laminarnog) rezervoara, uređaj ecoCOMPACT osigurava optimalno zagrevanje potrebne količine vode. Glavna prednost sistema ecoCOMPACT je to što na malom prostoru koncentriše mnogo snage. ecoCOMPACT staje i u najmanju nišu, a uprkos tome, daje mnogo udobnosti za porodične kuće

Visokoefikasne pumpe štede novac

Cena stvarno utrošenog goriva nije jedini faktor koji utiče na tekuće troškove (troškove pogona) sistema grejanja. Električna energija koju sistem koristi, takođe predstavlja deo troška računa za struju. U pogledu različitih komponenata od kojih se sistem sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoefikasnu pumpu (A klasa energetske efikasnosti). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grejanja, čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grejanja za čak 70%. Nižim tekućim troškovima postiže se ušteda novca, dok istovremeno poboljšana energetska efikasnost pomaže u očuvanju životne sredine.

eBUS interfejs za jednostavno povezivanje sastavnih delova sistema

eBUS komunikacioni interfejs Vam omogućava da međusobno povežete različite jedinice u okviru kućnog sistema grejanja. Fleksibilan dizajn eBUS interfejsa omogućava nadogradnju i proširenje sistema uz minimalan napor. To znači da sistem prati tehnološki napredak i čuva Vaše ulaganje daleko u budućnosti.

Integrisani rezervoar tople vode za optimalnu udobnost

Da bi se u domaćinstvu obezbedila dovoljna količina tople vode, obično Vam treba uređaj za grejanje i dodatni rezervoar. Da bi se sačuvao dragoceni prostor, razvili smo uređaj za grejanje sa integrisanim rezervoarom tople vode. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu može se smestiti u svaki dom, a istovremeno Vam daje jednak nivo udobnosti i praktičnosti kao i samostojeći bojler. Osim toga, rezervoar je izrađen od nerđajućeg čelika, što mu obezbeđuje duži rok trajanja.

Aqua-Power-Plus za optimalnu temperaturu tople vode

Pružanje dovoljne količine tople vode zahteva od kotla veći kapacitet nego što je to potrebno za grejanje. Zbog toga se često ugrađuje kotao veće snage. Kao odgovor na ovo, dizajniran je Aqua-Power-Plus sistem koji daje čak 21% veći kapacitet tokom vršne potrošnje tople vode. To znači da možete uživati u optimalnoj količini tople vode sa manjom snagom kotla za grejanje. Ovo može uveliko da pomogne u smanjenju Vašeg računa za grejanje, kao i u očuvanju životne sredine.

AquaComfort Plus sistem za optimalno snabdevanje toplom vodom

Vaillantov kombinovani kotao za grejanje i toplu vodu sa ugrađenim AquaComfort Plus sistemom skladišti dodatnu količinu tople vode koja je spremna onda kada Vam zatreba. Dakle, bez obzira na to da li se kupate ili tuširate, možete biti sigurni da će Vaillantov kombinovani kotao obezbediti toplu vodu koja je zagrejana na stalnu temperaturu –bez potrebe za čekanjem!

Aqua Kondens sistem (AKS) poboljšava efikasnost

Aqua Kondens sistem (AKS), omogućava visok stepen iskorišćenja i kod pripreme PTV. Dva odvojena priključka povratnog voda omogućuju toplotno raslojavanje u samom kotlu ecoVIT exclusiv. Zahvaljujući temperaturnom raslojavanju, gornja zona rezervoara tople vode spremna je za korišćenje sa zadatom temperaturom sistema dok je donja zona temperaturno niže vrednosti i omogućava maksimalno iskorišćenje kondenzacionog efekta.

Digitalni informaciono-analitički (DIA) sistem

Smanjeni zahtevi za održavanjem i duži rok trajanja zahvaljujući širokom rasponu modulacije

Raspon modulacije je granica između najveće i najmanje snage kotla za grejanje. Sa širokim rasponom modulacije, Vaillantov kotao za grejanje radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući potrebno optimalno grejanje Vašeg doma. Modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije ugljenika. Osim toga, komponente su zaštićene od nepotrebnog habanja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja Vašeg kotla.

Izmenjivač toplote od nerđajućeg čelika

Izmenjivač toplote koji se nalazi u okviru Vaillantovog kondenzacionog kotla za grejanje, izrađen je od nerđajućeg čelika. Visokokvalitetan i izdržljiv metal u kombinaciji sa Vaillantovim izvrsnim dizajnom, obezbeđuje izmenjivaču toplote da duže vreme bude zaštićen od korozije. Time se povećava dugovečnost Vašeg kotla i obezbeđuje pouzdanost i efikasnost kotla danas i u budućnosti.

ErP usklađene

Kompaktan dizajn

Vaillantov sertifikovani vazduho/dimovodni sistem

Ostale karakteristike

  • Visokoefikasne pumpe štede novac
  • Izmenjivač toplote od nerđajućeg čelika za duži vek kotla za grejanje
  • Visok kvalitet rada u celini garantuje efikasnu potrošnju energije

Specifikacije

VSC 206/4-5 90 VSC 266/4-5 200 VSC 306/4-5 150
Uopšteno
Snaga na grejanju pri 80/60°C 20 kW 25 kW 30 kW
Snaga na toploj vodi 24,5 kW 30,6 kW 34,7 kW
Normni stepen iskorišćenja 98 % (Hs) / 109 % (Hi) 98 % (Hs) / 109 % (Hi) 98 % (Hs) / 109 % (Hi)
Visina 1.320 mm 1.880 mm 1.640 mm
Širina 599 mm 599 mm 599 mm
Dubina 693 mm 693 mm 693 mm
Masa (neto) 106 kg 135 kg 129 kg
Vrsta gasa Zemni gas, tečni naftni gas Zemni gas, tečni naftni gas Zemni gas, tečni naftni gas
Kotlovi na gas

ecoCOMPACT VSC 206/4-5 – 306/4-5

Share project

Post a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.